Nyhetsbrev v48 – 49

NYHETSBREV VECKA 48 – 49, 2012-12-09

Nu är projektet i full gång och entreprenören fortsätter ännu någon vecka med grävandet innan den annalkande vintern sätter halt för projektet.

Projektledning och markarbete:
Resultatet av inkörningsperioden för projektet visar ett bra resultat, med vissa förbehåll.

 

  • På grund av sena justeringar som härrör till marktillträdesrelaterade förändringar av fibernätets sträckning så har sträckan som entreprenören beräknat inledningsvis behövt justeras upp en aning, med medkostnader för föreningen och dess medlemmar som följd. Vi arbetar för att sådana justringar i fortsättningen skall förekommas och undvikas, genom en tätare dialog med våra markägare, resultatet blir att de stakningar som vi gör är väl förankrade. Alla omdragningar innebär fördyringar för er medlemmar. Förutom fördyringar innebär krökar på slangen att det blir svårare att blåsa in fibern.  Vi vill också meddela er markägare att föreningen kommer att laga dräneringsslangar som vi ev. gräver av.Om Du tänker gräva på Din egen tomt finns material att hämta hemma hos Tommy Larsson i Högberg 

  • Just nu grävs det på tre fronter. Dessutom kommer LBC Sunne att köra igång från Sunne tätort till Angersby.  Sträckan Prästbol – Söderby är klar, liksom bygatan i Askersby. Målet är att skolan i Prästbol skall vara ansluten innan jul.  Tyvärr har en av entreprenörerna stora problem med en nyinköpt maskin. De kommer dock att ta hit en större grävare inom de närmaste dagarna.

 

Tillstånd och Miljö:
Tillstånden från Länsstyrelsen är i det närmaste komplett. Tillstånd från Sunne Kommun och Trafikverket är klara.

Hemsidan:
Hemsidan böjar sakta ta form och Fredrik Stodne har börjat komma igång att fräscha upp hemsidan, sidan kommer att uppdateras med en ny layouten inom kort.


Medlemsantal:
Vi har glädjande nyheter, den viktigaste är att medlemsantalet stiger vi ha idag 453 medlemmar och vi vill bli flera. Vår förhoppning och målsättning är att när projektet är klart så skall 80% av de fastboende ha anslutit sig till fibernätet.

Vi bifogar därför en sammanställning i detta brev, där det framgår hur stort antalet medlemmar är i just din by. Vi vill givetvis att era grannar skall vara med i projektet och där genom sänka priset per anslutning ytterligare.


Bidrag:
Bidrag Nr 2:

Vi har sedan förra nyhetsbrevet ännu inte fått något besked om vår ansökan om kanalisationsbidrag, men vi hoppas Länsstyrelsen återkommer till oss snart i frågan.


Ekonomi:
Våra kassörer har tittat över vilka som inte betalat in den första fakturan och skickar ut påminnelser. Vi ber er kontrollera så att ni blivit aviserade om ni tecknat avtal med någon av föreningarna så ni blir projekterade när så väl grävningen börjar.

Vi vill påminna om att: Sträckande från Sunne – Bössviken, längs väg 716, Sunne-Angersby och Prästbol söderut, börjar nå en låsning av projektet ”kartan”. Det är mycket viktigt för er boende och medlemmar i de områdena att ni anmäler ert intresse så fort det bara går för när området är projekterat ”låst” så kommer en extra avgift att tas ut för tillkommande.
Detta innebär att det nu är hög tid att ansluta sig, för de som förut tvekat. Anslutning efter projektering innebär en extra kostnad av 6 000:- kr per anslutning.

(Om det är så att ni inte mottagit någon faktura ännu från er föreningen, men ni vet att ni tecknat avtal, kontakta då styrelsen så ordnar vi så ni får en faktura utställd till er)

Övrigt:
Vi gick ut i Fryksdals-Bygden som skrev en stor artikel om vårt projekt. Vi kommer att inom kort sätta upp fyra stora plåtskyltar när man kör in i området, med upplysning om Emterviksfiber.

Nu är vi på god väg och väntar med spänning på att den första fastigheten skall få sin anslutning till omvärlden installerad.

Har ni några frågor? Prata gärna med våra representanter så skall de och vi försöka svara så fort det går på era funderingar!
Bilaga Hemman:
 

Hemman 2012-12-09
Hemman 2012-12-09