NYHETSBREV Nr: 5 – 2013

Vecka 17 – 24, dato 2013-06-10

Midsommaren står inför dörren och vi slår i en allt högre växel. De kommande veckorna startar fler grävlag upp och grävningen forcerar fram i en allt högre takt och på flera fronter. Engagemanget är stort i våra byar och det borgar för att vi skall nå ett mycket bra resultat.

Markarbeten:
Det är nu mycket viktigt att ni fastighetsägare förbereder er på att grävning kommer att genomföras. Tänkt ut vart på tomten ni vill att ledningen dras fram, om det finns några hinder på vägen som behöver förflyttas, och framförallt vart på fastigheten som intaget skall ske. I regel är det yttervägg nedre plan som gäller. Våra ortsombud kan ge er mer information kring arbetet som kommer att genomföras. Gör gärna våra ortsombud uppmärksamma på om det är något i ert närområde som kan vara av vikt vid etableringen, så för de detta vidare till de byggmöten som föreningen håller med entreprenören.

Projektering:
Arbetet med projekteringen fortsätter och fler områden blir nu klara med grävning fram till fastigheterna. Relacom kommer att genomföra en kontinuerlig inblåsning av fiber i nätet, vart efter område för område blir klart. Installationen av den tekniska utrustningen kommer att göras skiljt från fiberblåsningen i vissa områden, mer information kring det kommer ni att få kontinuerligt från våra ortsombud.

Ekonomi:
Den ekonomiska uppföljningen fortsätter som planerat och inom kort kommer även nyckeltal att kontinuerligt presenteras på vår hemsida, så ni medlemmar kan följa den ekonomiska utvecklingen.

Bidrag:
Vi inväntar besked i handläggningen av bidrag nr 2 för Emterviksfiber Väst, Länsstyrelsen har nyligen genomgått en omorganisation och det har försenat korrigeringen av ärendet, vår förhoppning är att vi inom kort skall få ett slutligt beslut i ärendet.

Övrigt:
Föreningarna höll ett välbesökt informationsmöte den 30/5 i Gårdsjö hembygdsgård. På informationsmötet gavs information om grävning på tomten, installation i hemmet och statusen i projektet. Vid detta möte bjöd även föreningarna in representanter från Telia butiken i Arvika, där de presenterade vad Telia som tjänste leverantör kan erbjuda. De priser som de presenterade gäller bara genom Telia butiken i Arvika, för övriga priser och utbud i nätet se www.bredbandswebben.se välj Lysvik och Ransbysätter Fiberförening för att se det utbud och tjänsteleverantörer vi kommer få även här i vårt nät. Vi kommer att försöka lägga upp erbjudandet och löpande information på vår hemsida, när så är tillgängligt.

Lite matnyttiga dokument finner ni nedan via följande länk:


Om Du är intresserad av arbetets gång så finns våra protokoll från beslutsmöten på föreningarnas hemsidan www.emterviksfiber.se, där ni även skall kunna följa projektet, med både bilder, filmer och annat matnyttigt.

Har ni några frågor? Prata gärna med våra representanter så skall de och vi försöka svara så fort det går på era funderingar