NYHETSBREV Nr: 2 – 2013

VECKA 4 – 6, dato 2013-02-11

Så har då snön lagt sig över skog och mark i vårt nordliga fiberland, men vi arbetar oförtröttligt vidare under vintern så att vi under 2013 kan krympa världen ytterligare genom vår nya kommunikationsmotorväg.


Markarbeten:
MS Gräv fortsätter grävningen mellan Gunnerud och Bävik.  Den nye arbetsledaren är duktig, maskinen fungerar bra och arbetet går snabbt. Han poängterade att det blir snyggt efter maskinen och att det blir minsta möjliga skada på odlad mark.

Forsåsgänget avbröt arbetet idag p.g.a. tjälförhållandet. Tjälen gick ner snabbt när marken var bar och har nu gått ner till mellan 50 och 70 cm, arbetet i Rådom fram till Vid Älven återupptas när så förhållandena tillåter.

Fram till, och inklusive januari har totalt 13,1 km av vårt nät kommit ner i marken, det motsvarar ungefär 13% av den beräknade totala sträckan.

Projektering:
Arbetet med projekteringen fortsätter och inför stämman kommer en tidplan att presenteras som har hög upplösning. Entreprenören har stor förhoppning om att all schaktning skall vara klar under hösten 2013.

Medlemsantal:
Medlemsantalet stiger ytterligare, vi är nu 467 medlemmar i de tre föreningarna ”inom det ordinarie upptagningsområdet”, och vi hoppas på fler.

Ekonomi:
Aviseringen för medlemsavgiften, verksamhetsåret 2013, är på väg ut till er medlemmar. Har ni inte mottagit en avisering inom någon vecka, kontakta då er förening så ser våra kassörer till att ni får er information eller avisering tillsänt er.

Förtydligande: Den administrativa avgiften om 1000SEK per anslutning som nämndes i förra nyhetsbrevet, var angiven exklusive moms. Den faktiska pålagan för anslutande medlemmar efter 2013-02-01 är 1250SEK inklusive moms. Avgiften skall täcka eventuella merkostnader som föreningarna får i samband med projekteringen av dessa anslutningar.
Denna avgift gäller inte det nya område NORD, som är under rekrytering och där med inte projekterats”

Tillstånd:
Kulturminnestillståndet har ännu ej kommit från Länsstyrelsen, men man meddelar att man har kontakt med Länsstyrelsens handläggare gällande kulturtillståndet.
Det område som berörs närmast av beslutet från Länsstyrelsen är bland annat sträckan längst Kulturvägen samt för delar av Emtervisfiber Öst-området.

Byggloven för telestationerna inom Östra Ämtervik är på gång och ett formellt beslut har nu fattats för de fyra stationerna, och man tro att det skall vara klart inom 2 – 3 veckor.

Bidrag:
Alla tre föreningarna har fått förlängt redovisningsdatum för anslutningsbidraget, maj, juli resp. augusti 2014

Övrigt:
Föreningarna har nu etablerat ytterligare upplagplatser för materiel, bedömningen är att ytterligare upplagsplatser inte skall behövas utöver dessa. Tommy Larsson i ”Högberg” håller fortsatt med material som medlemmen kan använda för etablering på den egna tomten, för de medlemmar som vill gräva på den egna tomten.

Om Du är intresserad av arbetets gång så finns våra protokoll från beslutsmöten på föreningarnas hemsidan www.emterviksfiber.se

 

Har ni några frågor? Prata gärna med våra representanter så skall de och vi försöka svara så fort det går på era funderingar