NYHETSBREV Nr: 3 – 2013

Vecka 7 – 9, dato 2013-03-01

Så går vi då ljusare tider till mötes, solen blir allt varmare, snötäcket krymper så sakteliga och vi forcerar fram i snabb takt trots kärlen. Projektet engagerar och vi märker att intresset är stort, vilket hjälper oss i vårt arbete att skapa mervärde för bygden.  Prognoserna ser mycket bra ut för fiber projektet och vi väntar med spänning på att få se det slutliga resultatet av allt arbete.

Markarbeten:
MS-gräv har kommit från Bävik och är nu i Östmansby, med målet ”Grana”.

Forsåsgänget har återupptagit arbetet och fortsatt grävningen från ”Vid Älven” fram till Mårbacka minnesgård. Efter att den etappen är avklarad fortsätter grävlaget ner mot Norra och Södra Ås, där de kommer färdigställa stora delar av föreningens stamledning genom området.

Under tiden som varit har styrd borrning börjat genomföras, hitintills vid två ställen med planerad fortsättning under Munkforsvägen

Fram till, och inklusive februari har vi upparbetat ungefär 14% av den beräknade totala sträckan om ca 12mil.

Projektering:
Arbetet med projekteringen fortsätter och enligt den tidplan som presenterats så kommer hela nätet vara klart under hösten 2013. Det innebär att en intensiv period under sommaren väntar, och vi hoppas att störningarna skall bli så små som möjligt under projektets gång.

Medlemsantal:
Medlemsantalet stiger ytterligare, vi är nu 469 medlemmar i de tre föreningarna ”inom det ordinarie upptagningsområdet”, och vi hoppas på fler.

Ekonomi:
Aviseringen för medlemsavgiften, verksamhetsåret 2013, skall nu ha nått er medlemmar. Skulle ni trots detta inte ha mottagit en avisering, kontakta då er förening så ser våra kassörer till att ni får er information eller avisering tillsänt er.
På stämman som hölls den 24/2 – 2013, gick vi även genom en budgetprognos för månaderna framöver, ni finner budgetprognosen samt övriga underlag som gicks genom på stämman inom kort på vår hemsida.
Glädjande kan nämnas att prognosen visar att anslutningsavgiften inte ska överstiga 20000 kr. Vi jobbar allt vi kan för att vi skall understiga den summan med god marginal.

Tillstånd:
Länsstyrelsen har godkänt alla de underlag som lämnats in för miljötillstånd, men vi har ännu bara lyckats fått ett beslut klart för Kulturminnestillstånd och det avser sträckan Sunne –  Askersby, övriga underlag inväntar vi svar på inom kort.

Byggloven för telestationerna inom Östra Ämtervik skall nu vara i det närmaste klara och beställning av den aktiva utrustningen har inletts.

Bidrag:
Föreningarna har i sitt budgetarbete ansökt om förskott på sökt bidrag och Emterviksfiber Öst har erhållit ett förskott på projektstödet. Vi inväntar att beslut skall fattas för Emterviksfiber Väst och Syd.

Övrigt:
Fredrik Stoden har börja uppdatera hemsidan och inom de närmsta veckorna kommer mycket att hända. Det har varit viktigt för oss att kunna nå ut till er medlemmar med så bra och riktad information som möjligt. Den nya hemsidan kommer att bli en viktig kanal, där ni skall kunna följa projektet, med både bilder, filmer och annat matnyttigt.

Om Du är intresserad av arbetets gång så finns våra protokoll från beslutsmöten på föreningarnas hemsidan www.emterviksfiber.se

Har ni några frågor? Prata gärna med våra representanter så skall de och vi försöka svara så fort det går på era funderingar