Nyhetsbrev v33 – 34

NYHETSBREV VECKA 33 – 34. 2012-08-23

Nu har vi träffat Länsstyrelsen, ett möte som överträffade förväntningarna. Mötet visade att äntligen börjar alla goda fiberkrafter att gå i takt. Det tar sin tid innan beslutet från EU att prioritera fiberutbyggnad når genom den Svenska statsbyråkratin, ner till kommunen och sist ut till den enskilda fiberföreningen. Det är lätt att förstå att det tar sin tid innan alla går i takt.

Åter till mötet. Vi fick där vetskap om att Länsstyrelsen och Region Värmland står på vår sida och till vårt förfogande. Vi fick vetskap om förhandlingar där man kommit överens med el-bolagen om vettiga priser då vi samförlägger kanalisation för fiber. Detta var verkligen på tiden!

För föreningarna var eftermiddagens information om gällande skatteregler i momsfrågan. Skatteverkets ställningstagande ”Bredbandsutbyggnad genom lokala fibernät, mervärdesskatt” daterat 2012-05-23 gicks igenom.Skatteverket har i utlåtandet tagit fram sju olika modeller och utifrån dessa visat vilka konsekvenser de ger avseende mervärdesskatt.

Efter mötet beslutades att Sunne kommun kommer att ta hjälp av LRF-konsult för utvärdering av Sunne-modellen. Målet är att den av de sju modellerna, som dels ger rätten till momsregistrering, dels ligger närmast gällande avtal, skall användas. Glädjande besked lämnades även om att Sunne kommun tar på sig kostnaderna för konsultens tjänster. Det kan tilläggas att LRF-konsulten även poängterade vikten av att föreningens stadgar innehåller de krav som ställs på stadgarna för en ekonomisk förening, samt att man tänker på de civilrättsliga delarna för de ekonomiska föreningarna.

Målsättningen är att granskningen skall vara klar inom tre veckor.

Länsstyrelsen lovade samtidigt att vara klar med besked för de ansökningar som ligger inne för beslut rörande kanalisationsstöd inom samma tid, tre veckor. I denna kö skall även vår ansökan om kanalisationsbidrag återfinnas.

En intervju med repr. från Sunne kommun finns i FryksdalsBygden tisdag 21/8 – 2012, där punkterna ovan diskuteras.

Det är vår förhoppning att dessa positiva tongångar kommer ge ett bra resultat och att vi kommer kunna presentera ett slutresultat som kommer hamna en bra bit under det budgeterade priset!

Vi hoppas även fler intresserade väljer att teckna avtal med föreningen så att vi kan starta upp projektet med en snabbare tidsplan än den som ligger idag.

Det är därför viktigt att ni som bestämt er lämnar in era avtal till oss så fort som möjligt.

 

Det färdiga avtalet finner ni nedan via respektive länk.

Avtalet skall undertecknas och skickas in signerat i 2 st exemplar.

Föreningsrepresentanter kommer att röra sig i våra byar och de kan ge er mera information. Men har ni några direkta frågor kontakta då gärna representanter för föreningen, så hjälper vi mer än gärna till och svarar på frågor.

Observera det är mycket viktigt att ni väljer rätt avtal för den förening ni tillhör!
Är ni osäkra på vilket avtal som gäller er kontakta oss då så hjälper vi er.
*Önskar ni avgå från den förening ni är medlem i, vänligen kontakta den förenings styrelse ni tillhör för information om hur ni går till väga .

 

Anslutningsavtal för Emterviksfiber Ekonomisk Förening ”väst” >>

 

Ansutningsavtal för Emterviksfiber Syd Ekonomisk Förening >>

 

Anslutningsavtal för Emterviksfiber Öst Ekonomisk Förening >>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*