Nyhetsbrev v35 – 37

NYHETSBREV VECKA 35 – 37. 2012-09-10

Vi kan nu lämna positiva besked. Antalet medlemmar som tecknat avtal med föreningarna i Östra Ämtervik är nu uppe i 400. Detta innebär att projektstarten nu är stundande. Vi hade möte med Relacom och Sunne Kommun i veckan.

Relacom har tagit fram en ny offert i ett löpande projekt som är grundad på 75% plöjning och 25% grävning till fast meterpris. Föreningarna får nu ett större ansvar och påverkan på det slutliga resultatet, det är vi som vid byggmöten bestämmer och det är vårt ansvar att både gasa och dra i handbromsen.

Det är utomordentligt viktigt att vi värvar så många medlemmar som möjlig och att vi ställer upp med ideellt arbete under genomförandefasen. Detta i avsikt att hålla nere priset.

Vi inväntar mer information från Länsstyrelsen om kanalisationsstödet, vi ligger i kön om beslut, men de hade idag när nyhetsbrevet skrevs, inte hunnit behandla vår ansökan ännu. Många av er kanske också läst och följt i media? att staten anslagit nya medel till denna typ av projekt, för åren 2013, 2014, om 600 miljoner kronor, och som vi som föreningar ser som ett mycket positivt besked.

Tisdagen den 18/9 – 2012 kommer föreningen att skicka in det slutliga antalet som tecknat avtal, till länsstyrelsen. Det är dessa medlemmar som föreningen får bidrag om 6000 kr per anslutning för. Det innebär att efter detta datum blir tillkommande nya anslutningar dyrare, då detta stöd då inte finns kvar.

Det är viktigt att ni hjälper oss att sprida denna information till era grannar!

 

Har ni inte hunnit att lämna in ert påskrivna avtal gör det senast på måndag den 17/9 !

 

Det färdiga avtalet finner ni nedan via respektive länk.

Avtalet skall undertecknas och skickas in signerat i 2 st exemplar.

Föreningsrepresentanter kommer att röra sig i våra byar och de kan ge er mera information. Men har ni några direkta frågor kontakta då gärna representanter för föreningen, så hjälper vi mer än gärna till och svarar på frågor.

Observera det är mycket viktigt att ni väljer rätt avtal för den förening ni tillhör!
Är ni osäkra på vilket avtal som gäller er kontakta oss då så hjälper vi er.
*Önskar ni avgå från den förening ni är medlem i, vänligen kontakta den förenings styrelse ni tillhör för information om hur ni går till väga .

 

Anslutningsavtal för Emterviksfiber Ekonomisk Förening ”väst” >>

 

Ansutningsavtal för Emterviksfiber Syd Ekonomisk Förening >>

 

Anslutningsavtal för Emterviksfiber Öst Ekonomisk Förening >>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*