Nyhetsbrev v42 – 47

NYHETSBREV VECKA 42 – 47, 2012-11-25

Nu har så de första spadtagen tagit i projektet, och entreprenören forcerar fram så fort det bara går för att förekomma den annalkande vintern.

Projektledning:
Den mycket viktiga posten som förningarnas projektledare har blivit tillsatt, och vi tackar Leif Östlund för att han velat åta sig att axla den gedigna uppgiften.

Projektering och markarbete:
Föreningarna har haft en bra dialog med berörda markägare för att gemensamt staka ut och finna bra vägar att gå fram med fibernätet i de områden som nu är aktuella. De områden som det projekteras för är: Sunne-Angersby och Prästbol söderut. I Gunnerud pågår grävning i samförläggning med Fortum. Som många av våra medlemmar säkert har märkt så börjar mycket av materialet dyka upp ute i områdena och många av grävmaskinerna är på plats och gräver. Vi vill även passa på och tacka våra engagerade representanter i vart område för det arbete de gör för att föra positionerna framåt i projektet.

Tillstånd och Miljö:
Tillstånden från Länsstyrelsen börjar bli klara och de sista detaljerna inväntas nu inom kort vara utredda. Tillstånd från Sunne Kommun och Trafikverket är ännu ej klara, men där ser projektören inga problem.

Hemsidan:
Vi kommer att börja genomföra ett förändringsarbete med den hemsida som föreningarna använder sig av, så vi kan nå ut med, och informera er medlemmar på ett bättre sätt nu när projektet är igång. Fredrik Stodne har blivit tillfrågad och han vill hjälpa föreningarna med att ta fram en ny layout. Den nya hemsidan kommer lanseras inom kort.

Medlemsantal:
Vi är idag 446 medlemmar och i vill bli flera. Vår förhoppning och målsättning är att när projektet är klart så skall 80% av de fastboende ha anslutit sig till fibernätet.

Moms och Bidrag:

Moms:
Föreningarna har nu fått ett godkännande i frågan om moms. Det innebär att vi nu kan dra av för momsen när projektet genomförs. Denna fråga har varit viktig för de tre föreningarna och vi tackar våra kassörer för arbetet med framtagandet av affärsplanen som ligger till grund för beslutet.

Bidrag Nr 2:
Vi har ännu inte fått något besked om vår ansökan om kanalisationsbidrag, men det har lyfts positiva tongångar, så det ser ut som någon form av medel kan bli aktuellt, men vi får återkomma i frågan när vi har fått mer information.

Ekonomi:
Våra kassörer börjar titta över vilka som inte betalat in den första fakturan och skickar ut påminnelser. Vi ber er kontrollera så att ni blivit aviserade om ni tecknat avtal med någon av föreningarna så ni blir projekterade när så väl grävningen börjar.

De områden som nu projekteras utefter sträckande från Sunne – Bössviken, längs väg 716, Sunne-Angersby och Prästbol söderut, når nu en låsning av projektet ”kartan”.

Det är mycket viktigt för er boende och medlemmar i de områdena att ni anmäler ert intresse så fort det bara går för när området är projekterat ”låst” så kommer en extra avgift att tas ut för tillkommande.

Detta innebär att det nu är hög tid att ansluta sig, för de som förut tvekat. Anslutning efter projektering innebär en extra kostnad av 6 000:- kr per anslutning.

(Om det är så att ni inte mottagit någon faktura ännu från er förening, men ni vet att ni tecknat avtal, kontakta då styrelsen så ordnar vi så ni får en faktura utställd till er)

Övrigt:
Skyltar som rör projektet är nu på gång och kommer inom kort att komma upp inom det geografiska området.

 

Nu har vi kört igång och väntar med spänning på att den första fastigheten skall få sin anslutning till omvärlden installerad. Har ni några frågor? Prata gärna med våra representanter så skall de och vi försöka svara så fort det går på era funderingar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*